Jens Hoelgaard – Sang og Sax

” Der var engang for længe siden en lille dreng, som elskede at synge sine egne sange og slå på tromme – så fik den lille dreng en forfærdelig guitar forærende i julegave af sin faster og onkel.”

Han begyndte at gå til guitarundervisning hos en flink gammel spillelærer med hår ud af næsen – men han spillede sine fingre til blods og kom aldrig helt til at mestre “Jeg er havren”. Det var en nedslående oplevelse og den lille dreng hadede guitaren og stoppede til undervisning…og begyndte igen at synge sine egne sange.

Mange år senere var den lille dreng blevet til en ung mand på 20 somre. Han droppede han ud fra sit studie og trængte til noget nyt i sit liv…og så kom saxofonen spadserende ind i det, da han købte sin første sax på afbetaling. Han fik undervisning i et år af en gammel tivoligardist og spillede i timevis hver dag. Han lærte sågar noder samt at spille så godt at ikke alle i omgivelserne straks flygtede skrigende mens de holdt sig for ørerne.

Fra da af havde en gammel kærlighed til musik fået en ny form i skikkelse af en altsaxofon, som kunne spille alt!! Det første orkester Jens spillede i var en trio sammen med to iranske guitarister, hvor de spillede en blanding af iranske sange og Beatles i instrumental form!

Sidenhen har Jens spillet og sunget i en lang række soul, jazz og bluesorkestre, hvor han har lært meget undervejs. Han har også trænet stemmen i flere kor. Han har optrådt på TV et par gange og spillet på MOJO, Stars og massevis af andre steder, hvor folk ville høre musik som rørte deres hjerter…

Men det bedste af det hele var, at han fandt en ny legeplads sammen med andre musikalske venner, hvor han kunne få rum til at udtrykke musikkens sprog og stadig lave sine egne sange. Senest har Jens haft stor glæde af at finde sammen med ligesindede musikere – efter at han flyttede til Sorø egnen i 2019 – og var med til at danne orkestret “Når Far Blir´Blå”.

Her spiller han sax og synger – endda også sine egne sange, samt en hel del klassikere fra blues og han elsker det de har gang i! Der kommer hele tiden nye sange til og de får liv sammen med de Blå Fædre!

Efter en påkørsel har Jens det svært med at stå op længe af gangen. Men han synger også fremragende fra en liggestol.