Torben Meldgaard – Guitar

Torben har spillet musik siden han var 9 år. Det startede dog ikke med en guitar, men derimod med en trompet, som igennem de næste 10 år førte ham forbi brassbands, harmoniorkestre, symfoniorkestre og big bands.

Guitaren dukkede op under studietiden i Århus hvor Torben læste sammen med flere dygtige guitarister, som vakte interessen for det nye instrument. En hel sommerferie samt en masse efterfølgende fritid blev tilbragt sammen med en halvakustisk westernguitar på et lummert studenterværelse og det blev sidenhen til sammenspil og optrædener i forskellige mindre sammenhænge.

Den elektriske guitar var længe om at trænge ind i Torbens bevidsthed. Faktisk var det først efter at en af hans sønner, efter et halvt års ørkenvandring med en spansk guitar, insisterede på at spille el-guitar at interessen og lysten til at spille el-guitar dukkede op.

Det helt store spørgsmål er nu bare om lysten til at spille trompet sammen med David skulle dukke op igen. Hvem ved?

Torben i et koncentreret øjeblik

Grej

Torben spiller primært på 2 guitarer i denne sammenhæng: En PRS Silver Sky samt en opgraderet Gibson Les Paul Tribute med Seymour Duncan “Seth Lover” Pickupper.

Forstærkeren er en Fender Hot Rod Deluxe ver. IV, hvor det dog kun er effektdelen der benyttes. Tonerne genereres af en Line6 Helix LT som altså går direkte i effektdelen på forstærkeren.